7 Kasım 2017 Salı

KADİM IRKLAR TEORİSİ

Teozofik bilgilere göre insanlığın gezegenimiz üzerinde geçirdiği evrim ve 5 Kök Irk özetle şu şekildedir:

1. KÖK IRK – BUGÜNKÜ HİMALAYALAR CİVARI
            İlk insan ırkı, Ay Atalarının eterik bedeninden kopuş yoluyla yaratılan, sicim gibi uzayan, insandan çok balçığa benzeyen solgun bir şekildiler. Yahudi kutsal metinlerinde yer alan bu ikinci Adem’in dünyevi bilinci son derece zayıftı. Maddi olanla bağlantısı kopuk, sadece ruhla bağlantılıydı ve cinsiyetsizdi. Bölünme yoluyla ürüyordu. Tek bir fiziksel duyusu vardı, o da işitme duyusuydu.
2. KÖK IRK – HİPERBOREA KITASI
            İlk ırkın bedeni, ikincinin eterik katmanını oluşturdu, yani ilk ırk, ikincide eridi. Bu İkinci insan ırkı, ruhsal bilincin yanında zayıf bir sezgisel bilinç göstermişti. İlk ırkın işitme duyusuna dokunma duyusu da eklendi. Bu insansılar, altın sarısı renkteydiler ve uzayan bir ağaca veya hayvana benzeyen varlıklardı. Ter damlacıklarına benzer şekilde ürüyorlardı. Daha geç zamanda, kendi alt ırklarında cinsiyetler doğdu.
3. KÖK IRK – LEMURYA
            İkinci ırk iki alt ırka ayrılmıştı, üçüncü ırk, da üç alt ırka ayrıldı. Ruh-sezgi-bilgelik üçlemesi gösterirdi. Yumurta biçimli üremenin başladığı bu kırmızı ten rengindeki androjen varlıklara üçüncü duyu olarak görme duyusu eklendi. Bu devasa boya sahip hermafrodit varlıkların tek bir “3. gözleri” vardı (Efsanelerde Tepegöz adını alırlar.). İnsan ırkının gelişimini gözetlemek, evrimini takip etmek ve bir ırkın bitiminde en uygun örnekleri (seçilmiş insan-tohumları) koruyup, bir sonraki ırkın Havva ve Ademleri olmalarını sağlamak için ŞAMBALA adıyla kurulan yeraltı idare merkezi onların devrinden kalmadır.
4. KÖK IRK – ATLANTİS
            Birinci ırk kolu – ASURALAR enkarne olurlar. Asuralar, maddenin kaba ama bir o kadar da aktif ve güçlü kuvvetlerinin temsilcileri olarak evrimin aydınlık-karanlık yanlarının açığa çıkmasında, çatışma-evrimleşme sürecinde büyük bir rol oynadılar ve evrime güçlü bir itici kuvvet verdiler. Bu ırkta 3.gözle birlikte diğer iki göz gelişir ve üçüncü gözü baskılar, kadın erkek cinsiyetleri ayrılır, yönetim tanrısal krallardadır.
            İkinci ırk kolu–TLAVATLİLER
            Üçüncü ırk kolu – TOLTEKLER. 3.göz beyne gömülür ama tam olarak körelmiş olsa bile bugün Tolteklerin torunları onun etkisi sayesinde astral ve metafizik tesirlere karşı hassasiyetlerini korurlar. Kara büyü bu ırkın sonlarında başlar. Toltekler bilimde, eterik madde teknolojisinde ve simyada çok ilerlediler, silahları icat edip kullandılar. Altın Çağ söylencesi, işte bu Atlantis’in en yüksek gelişmiş, masalsı devrinden kalma bir efsanedir ve bizim medeniyet seviyemiz onlara yakın bir düzeye geldiğinde, aynı hataları yapmamak için çok dikkatli olmak gerekir. Toltek ırkının bitişine doğru insanlığın yeterince geliştiği ve kendi kendini idare edilebileceği farz edilerek yönetim tanrısal krallardan insan-krallara geçer.
            Dördüncü ırk kolu – TURANLAR, son derece güçlü, kavgacı bir ırktırlar. Bu ırkta kara büyücülük, şehvet, maddecilik en yüksek seviyeye varır ve ruhsal kirlenme, temizlenmesi imkânsız bir safhaya yükselir. Bu yüzden Şambala, Atlantis’i yok etme kararını verir ve Nuh Tufanı meydana gelir. Bu arada Tufan’dan kurtulan ve günümüzde ismi yaygın olarak Hermes olarak bilinen bilge, Atlantis medeniyetine dair bilgileri Kadim Mısır’a kaçırır. Aslında her ırkın sonlanışında onun mirasını koruyup kaçıran birer “Hermes” vardır.
            Beşinci ırk kolu – SAMİLER
            Altıncı ırk kolu - AKADLAR
            Yedinci ırk kolu - TURAN KÖKENLİ MOĞOLLAR
Bugün yeryüzündeki nüfusun büyük çoğunluğu hala 4. Irktandır…
5. KÖK IRK – BUGÜNKÜ KITALAR

            ARYANLAR (Hitler’in takıntısı ARİ IRK), bugünkü mirasçıları Teutonlar – orta Avrupa halklarıdır ve bu ırkın 6. ırk kolunun son başarılı üyeleri 6. kök ırkın da ataları olacaktır. Günümüzde doğan çocuklardan bazıları onların öncüleridir ve bunların özelliklerine bakarak altıncı ırk hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Doğuştan vegan ve vejeteryan olan, çiçeklerle, otlarla, hayvanlarla konuşan, yüksek psişik güçleri olan, bilgelik ve empati ile doğan çocuklar, Silikon Vadisi’nin dâhileri vs.…

kaynak: Annie Besant - İnsanın Soy Ağacı kitabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder