2 Ocak 2014 Perşembe

Levitasyon - Yerçekimine Meydan Okuma



Kütle çekime meydan okuma, yani levitasyon fenomeni ile ilgili tarih boyunca çeşitli kayıtlar düşülmüştür. Hristiyan misitk kadınların arasında başı çeken Azize Teresa Avila (1515-1582), bu fenomeni defalarca sergilemiştir. Aziz Thomas Aquinas, Aziz Francis Asisi ve Aziz Joseph Maria Cizvit, levitasyon yeteneği sergilediği bilinen mistiklerin bazılarıdır. Taoizmin kurucusu Lieh Tse’nin havada uçmasını sağlayan majik güçlere vakıf olduğuna dair çok sayıda yazı ve hikaye vardır.

19.yüzyılın ortasında dünya İngiltere’den Daniel Dunglas Home (1833-1886) ile, en ünlü uçan medyum ila tanıştı. Home, olağanüstü telekinetik ve psikokinetik güçleri ile Londra’nın seçkin sınıfını büyülüyordu. Levitasyon dışında materilizasyon (bedenlenme) fenomenini sergilediği de kayıtlara geçmişti. 16 Aralık 1868’de Buchingham Sarayı’nda düzenlediği bir seans, asla hafızalardan silinmeyecekti. Sarayda Lord Adare’nin evinde, seansa katılanların şaşkın bakışları arasında 3. kattaki camdan özgürce dışarıya doğru “süzüldü”.

Levitasyon ile ilgili literatüre geçen diğer iki önemli isim Rus medyum Nina Kulagina ve Polonyalı medyum Stanislava Tomzyk’dr. Bu kişiler levitasyon yeteneklerini bilim insanları önünde gerçekleştirmiş ve fotoğraflarla belgelenmiştir. Kulagina, aralarında 2 Nobel ödüllü kırk civarında bilim insanı ile çalıştı, Rus akademik çevrelerce çok titiz incelemelere tabi tutuldu. 1981-1982 yılında medyumun ellerinin çevresinde güçlü elektromanyetik alan ile kısa radyo dalgalarının olduğunu tespit ettiler. Araştırmalar, fenomenin fiziksel yapısı ile ilgili bir açıklık getiremeden medyum vefat etti, böylece sırrını da beraberinde götürdü.

2 yorum:

  1. Merhaba Renan hanım.Peki sizin bunun nasıl olabildiğiyle ilgili bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Renan hanım.Peki sizin bunun nasıl olabildiğiyle ilgili bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil