2 Ocak 2014 Perşembe

Kudüslü Kahin John (John of Jerusalem)




Kudüslü John (John of Jerusalem)

Kahin John’un hayatı ile ilgili bugüne ulaşan bilgiler oldukça sınırlıdır. 1040 yılında Alman Vezel şehrinde dünyaya gelen John, gençliğinde Benedict Manastırı’nda eğitim görür. Şifacı ve astrolog olan John uzun süre Avrupa’nın çeşitli yerlerinden Orta Asya’ya kadar olan bölgeleri dolaşır. Hayatının büyük bir kısmını Batı Avrupa’da geçiren rahip ve kahin, tarihe Kudüslü John olarak geçer. Bu ismine sebep, Kudüs’te bulunduğu 2-3 yıl zarfında yazdığı “Gizli Protokoller” isimli kehanet kitabıdır. 1117 yılında Kudüs’e giden John, kitabını bitirdikten kısa bir süre sonra hayata veda eder.

Ezoterikler, John’un “Gizli Protokoller”in orjinali dışında 6 kopya çıkarttığını öne sürerler. Kopyaların üçü Templier Şovalyelerine emanet edilirken, diğer dört kopya dünyayı dolaşacaktır. Bazen ortaya çıkacaklar, bazen hasıraltı edileceklerdir. Nihayet kitaplardan biri Nostradamus’un eline geçecek ve ünlü “Century”lerine kaynak olacaktır. Bazı araştırmacılar, bir kopyanın Vatikan’da saklandığına inanmaktadır.

John’un kehanet ettiği gibi, zamanı geldiğinde kehanet kitabı kendi kendine ortaya çıkacaktır. 1941 yılında el yazılarının bir kopyası Hitlerin eline geçer. 1940’lı yılların sonunda Gizli Protokoller Rusya’ya, KGB arşivine girer. 1990 yıllarındaki karışıklıklarda değerli el yazısı bir şekilde Batı’ya kaçırılır ve nihayet dünya bu benzersiz belgeden haberdar olur. 1994 yılına gelindiğinde Kahin John ve kehanetleri ile ilgili ilk iki kitap yayımlanır: “Prophetie Jerusalem” ve “The Knight John of Jerusalem”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder